Thuis bij Jamie

geschreven door Jamie Oliver

Deze serie bood Jamie de kans om terug te keren naar wat hij het liefst doet: thuis koken met eenvoudige, toegankelijke ingrediënten. De afgelopen jaren heeft Jamie met behulp van tuinman Brian zijn eigen groente en fruit verbouwd, vandaar dat dit programma een ode is aan ongecompliceerd seizoenvoedsel – een perfect kookprogramma voor de hedendaagse mens.


Over het boek

 

 

Jamie is tegenwoordig zo betrokken bij zijn moestuin dat het nu een beetje vreemd overkomt dat hij er pas nu, na 16 jaar als chef gewerkt te hebben, mee begonnen is. Als hij had geweten hoe gemakkelijk het had hij het al jaren geleden gedaan. Een paar plantenbakken met kruiden en salade op de vensterbank is leuk, maar een tuin vol prachtig spul waar je naar hartenlust in kunt plukken en knippen, pal achter de keukendeur, is echt de hemel op aarde! 

Thuis bij Jamie gaat dus over één worden met de natuur en over het kweken en koken van je eigen ingrediënten – hetzij uit je tuin, hetzij uit een plantenbak op je vensterbank. Het is gemakkelijker dan je denkt en geeft enorm veel voldoening. Zowel in de televisieserie als in het boek geeft Jamie tips over het planten en verzorgen van je eigen ingrediënten, en, vanzelfsprekend, een groot aantal recepten om er de lekkerste gerechten mee klaar te maken!

26 afleveringen van 30 minuten, plus een Kerstspecial van 1 uur
Voor het eerst uitgezonden in juni 2007
Eerste druk: november 2007

Meer boeken van Jamie Oliver ontdekken?