The Naked Chef

geschreven door Jamie Oliver

Super kooktalent en tv-celebrity Jamie Oliver begon al vroeg met koken en leerde van Antonio Carluccio en in het beroemde Londense River Café de fijne kneepjes. Met zijn onconventionele culinaire kunsten en no-nonsensebenadering weet deze jonge Brit een groot en nieuw kijk- en leespubliek te bereiken. 


Over het boek

 In zijn eerste boek staan niet alleen verrassende recepten. Oliver vertelt de kookliefhebber ook waar hij de beste ingrediënten kan vinden en wat hij moet weten over kookbenodigdheden. Deze auteur vertegenwoordigt de nieuwe culinaire trend. Zijn verfrissende kijk op koken en eten spreekt zowel de oude garde als de jongere generatie aan.

Zelfs mensen die zich verloren voelen in de keuken zullen met dit boek zichzelf en hun gasten verbazen!

Recensie(s)

De ster van Jamie Oliver schoot als een komeet omhoog met zijn kookprogramma's op BBC 2. In het Verenigd Koninkrijk is zijn tweede boek al uit: "The return of the naked chef" en het programma wordt nu ook uitgezonden op RTL 5. Olivers ouders dreven een pub en hij werd al jong ingeschakeld bij het werk in de keuken. Hij besloot kok te worden en liep stage in Frankrijk en in Londen. Zijn uitgangspunt zijn goede basisingredienten en verse kruiden. Bij elk recept worden keuzes voor ingredienten en bereidingswijzen toegelicht. Door de enthousiaste stijl en ongecompliceerde werkwijze zijn de recepten heel aantrekkelijk, met name voor jonge beginners. De kookstijl van Oliver is sterk beinvloed door de Italiaanse keuken, niet verwonderlijk als je stage liep bij The River Cafe en Carluccio. Geillustreerd met foto's van de auteur en gerechten. Tekst in blauw en zwart. De maatvoering is hier en daar te strikt vertaald. Alfabetisch trefwoorden/receptenregister.

Meer boeken van Jamie Oliver ontdekken?