Restaurant Fifteen

Restaurants volgens het gedachte goed van Jamie Oliver

Fifteen Amsterdam


Fifteen Amsterdam was het eerste restaurant dat het gedachtegoed van Jamie Oliver’s Fifteen in Londen adopteerde. Sinds 2004 leiden ze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot kok, gastheer of gastvrouw. En dat lukt. Van de meer dan 100 jongeren die zijn opgeleid blijft 80% duurzaam aan het werk.

Zeker in deze tijd, met een stijgende jeugdwerkloosheid, vindt Fifteen het belangrijk de handen uit de mouwen te steken. De kookstijl van Fifteen is het best te omschrijven als Mediterraan met Italiaanse invloeden. Dat de invloed van Jamie Oliver in Amsterdam te proeven is staat buiten kijf. Het menu van Fifteen is volledig gebaseerd op dagverse en seizoensgebonden producten. Alles wordt op een duurzame wijze geproduceerd en komt zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Onder het kopje 'de kaart' vindt u meer informatie over de producten die we gebruiken en de leveranciers waar we mee werken.

Bij Fifteen leiden we horeca professionals van de toekomst op. We vinden het dan ook belangrijk dat onze leerlingen weten wat de herkomst is van de producten waarmee ze werken.. Wekelijks draaien ze mee op boerderij de Lindenhoff waar Fifteen haar eigen stuk landbouwgrond heeft. Ze verbouwen er verschillende producten die je vervolgens in het restaurant op je bord proeft.