Jamie's reizen

geschreven door Jamie Oliver

Over het boek

Mijn nieuwste boek gaat over leuke avontuurlijke recepten. Het is volgens mij een spannend kookboek geworden met verschillende toprecepten uit de waanzinnige landen die ik recent bezocht heb, maar ook met compleet nieuwe gerechten waarvoor ik me heb laten inspireren door de indrukken die ik op mijn trips heb opgedaan. Ik heb geprobeerd een aantal van de beroemdste en spannendste, lokale gerechten een twist te geven waardoor jij in je eigen keuken ook een authentieke Spaanse paella, Marokkaanse tajine of Italiaanse risotto klaar kunt maken.


Recensie(s)

Voor een televisieprogramma reisde Jamie Oliver naar Spanje, maakte kennis met de Andalusische keuken en de tapas, bezocht Venetie voor o.m. een masterclass risotto maken, ging naar Stockholm om zich prettig te laten verrassen door de Zweedse keuken, raakte verslingerd aan de markten en winkels van Marrakesh en bezocht in Griekenland Athene en het kleine eiland Aegina. Hij sloot zijn reis af in de Franse Midi-Pyrenees waar hij ook daar typische specialiteiten bereidde. Overal waar hij kwam, maakte hij kennis met de lokale koks en hun producten. Jamie Oliver neemt zijn publiek echt mee op reis (op zijn website staan naast receptdemonstraties ook stedengidsen), geeft blijk van een open geest en toont respect voor de plaatselijke gebruiken. Alle recepten worden uitgebreid en informatief ingeleid en afgewisseld met fotoseries met informatie over lokale producten. Inspirerend, aantrekkelijk uitgegeven boek, grafisch prima verzorgd met mooie gerechtfoto's en prachtige landschapsfoto's in kleur. Leuk is de paginanummering: niet alleen in cijfers, ook in de taal van het betreffende land. Met alfabetisch register.Alle maaltijden zijn met de grootst mogelijke zorg geschreven, dus er is geen tijd voor bijzaken – gewoon goed en snel koken. Jamie heeft complete menu’s samengesteld met gerechten die perfect bij elkaar passen, en heeft de recepten op een unieke manier geschreven zodat ze gemakkelijk te volgen zijn. Bij deze manier van koken besteed je elke minuut nuttig, maar wel met plezier, en gebruik je je keuken weer zoals hij bedoeld is. Als je eenmaal aan deze manier van koken gewend bent wil je nooit meer wat anders.

Eerste uitzending: maart 2011
Boek verschenen: november 2010

Meer boeken van Jamie Oliver ontdekken?